ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας

Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας
19-20-21 Οκτώβρη Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) παλιά αμερικανική βάση.
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναδύονται και να αναπτύσσονται όλο και περισσότερες ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας, αχρήματης, ανταλλακτικής οικονομίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και κολεκτίβες εργασίας.
Η δράση και η συμμετοχή σ' αυτά......
αποδεικνύει σε όλους μας ότι ένας άλλος κόσμος είναι όχι απλά εφικτός αλλά υπαρκτός. Ένας κόσμος όπου οι νόμοι της αγοράς και το υπάρχον οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας για το κέρδος καταρρέουν και όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν εκ νέου νόημα.

Η εξαθλίωση και η περιθωριοποίηση που μας επιβάλλονται, στο όνομα της κρίσης και της ανάπτυξης, αντιμετωπίζονται μέσα από την συλλογική δημιουργία και την αλληλεγγύη (με τελευταίο το παράδειγμα των εργαζομένων της βιομηχανικής μεταλλευτικής). Σε πολλούς από εμάς που συμμετέχουμε σε ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας οικονομίας γεννήθηκε η ιδέα πραγματοποίησης ενός φεστιβάλ. Θα θέλαμε το Φεστιβάλ να αποτελέσει σημείο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας μεταξύ όλων αυτών των εγχειρημάτων, αλλά κυρίως να μπορέσει όλο αυτό το ρεύμα αυτόνομης και αλληλέγγυας δημιουργίας να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας, που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αναζήτηση διεξόδου από το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο.

Ξέρουμε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή μιας μακράς διαδρομής και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δυνάμεις του λαϊκισμού και της φιλανθρωπίας που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πτώχεια και την εξαθλίωση που ήδη βιώνουν συμπολίτες μας καλλιεργώντας αυταπάτες ότι η κρίση θα περάσει και θα γυρίσουμε στην προ μνημονίου εποχή κατηγορώντας πότε τους νότιους πότε τους μετανάστες, πότε τους δημόσιους υπάλληλους, πότε τους διαδηλωτές, πότε όλους μας καλλιεργώντας δηλαδή λογικές του διαίρει και βασίλευε.

Ξέρουμε ακόμη ότι ζούμε τις τελευταίες στιγμές ενός κόσμου, βασισμένου στην εκμετάλλευση, την αδικία και σε μια ψευδαίσθηση αιώνιας αφθονίας. Ο κόσμος αυτός καταρρέει, και είναι στο χέρι μας να αναδείξουμε τώρα τις δομές, που όχι μόνο θα αντικαταστήσουν το υπάρχον αδιέξοδο, αλλά θα αποτελέσουν απτό παράδειγμα για τη δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης, συνεργατικότητας και αλληλοβοήθειας!

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:
 • Εγχειρήματα εργασιακής αυτοδιαχείρισης-κολεκτίβες εργασίας
 • Αλληλέγγυα και ανταλλακτική οικονομία
 • Τοπικοποίηση, κοινωνικοποίηση, αποανάπτυξη
κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, εργαστήρια, ανταλλακτικά παζάρια, συναυλίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Καλούμε όλες τις ομάδες που έχουν αναπτύξει δομές αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας και τον καθένα και την καθεμία που θέλει να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια στην ανοιχτή συνέλευση του φεστιβάλ.
Σας περιμένουμε!
http://www.festival4sce.org/


Εναλλακτικό Νόμισμα του Φεστιβάλ


Στο φεστιβάλ θα λειτουργεί κουζίνα με "εναλλακτικά σπεσιαλιτέ", ανταλλακτικό παζάρι και θα γίνεται χρήση εναλλακτικού νομίσματος.
Η ισοτιμία του νομίσματος θα είναι: ένα νόμισμα = ένα πιάτο φαγητό.
Μην διστάσεις! Έλα και φέρε μαζί με την παρέα και τους φίλους σου, χειροποίητα αντικείμενα, πράγματα που δεν έχεις ανάγκη αλλά είναι σε καλή κατάσταση, όπως:
 • μεταποιημένα προϊόντα,
 • σαπούνια, κεριά, αρωματικά, κηραλοιφές, βότανα,
 • βιβλία, cd,
 • ρούχα (μόνο σε άριστη κατάσταση),
 • σχολικά είδη, γραφική ύλη,
 • παιχνίδια,
 • αντικείμενα τέχνης,
 • είδη χειροτεχνίας,
 • μικρές γλάστρες με φυτά και λουλούδια.
Γνώρισε το ανταλλακτικό παζάρι, αντάλλαξε και απόκτησε πράγματα που έχεις ανάγκη.
Κι αν ακόμη δεν βρεις κάτι που να σου αρέσει, μπορείς να το ανταλλάξεις με εναλλακτικό νόμισμα έτσι ώστε να έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις "σπεσιαλιτέ" του μάγειρα στην κουζίνα του Φεστιβάλ.
Σημασία έχει να γνωρίσεις ότι μπορούμε να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε και να συνεργαστούμε, χωρίς ευρώ, δραχμή ή δολάριο...
Η βοήθεια και η συμμετοχή σου είναι πολύτιμη! Αντάλλαξε τον χρόνο σου με πράγματα ή φαγητό συμβάλλοντας στην επιτυχία του φεστιβάλ!
Σας καλούμε στον κόσμο της ανταλλαγής, της αλληλεγγύης και της συνεργατικότητας γιατί μπορούμε να ζήσουμε κι αλλιώς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου