ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Τα «Ελευσίνια Μυστήρια» στον Ιανό Τρίτη 29 Απριλίου στις 20:30

«Γιατί ανάμεσα στους εξαίρετους και πράγματι θεϊκούς θεσμούς που η Αθήνα σας έχει γεννήσει και φέρει στην ανθρωπότητα, καμία, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καλύτερη από αυτά τα Μυστήρια. Γιατί μέσω αυτών αποβάλαμε το βάρβαρο και άγριο τρόπο ζωής και μορφωθήκαμε και εκπολιτιστήκαμε. Και "μύησις" καθώς αποκαλείται, πράγματι μάθαμε τις απαρχές της ζωής και αποκτήσαμε τη δύναμη όχι μόνο να ζούμε ευτυχισμένοι, αλλά και να πεθαίνουμε με μια καλύτερη ελπίδα.»   
— Κικέρων, Περί νόμων, Βιβλίο Β',36Πολλά έχουνε γραφτεί για τα «Ελευσίνια Μυστήρια» και τα Μυστήριά τους.. . Όμως  είναι η πρώτη φορά που ετοιμάζεται ένα ολοκληρωμένο έργο γύρω από αυτά.
Με μεγάλη μας τιμή παρουσιάζεται το συγγραφικό έργο της Φωτεινής Κακογιάννου
σε δύο τόμους: "Ελευσίνια Μυστήρια - Η πορεία προς την μύηση" (Εκδόσεις ΄Οστρια) στον Ιανό, την Τρίτη 29 Απριλίου στις 20:30.
Παράλληλα με την παρουσίαση του σημαντικού αυτού βιβλίου θα τρέξουν και άλλα δρώμενα. Σε μεγάλη οθόνη θα παρουσιάζονται βίντεο με σκοπό την πνευματική μας μετάβαση σε αυτή την εποχή. Απαγγελίες Υμνων (Πυθαγόρειοι, Ομηρικοί, Ορφικοί) και αποσπάσματα από το βιβλίο θα ακούσουμε στα πλαίσια της εκδήλωσης από ηθοποιούς όπως: το Χρήστο Σιμαρδάνη,  Βασίλη Μαργέτη, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαίρη Μάρκου.
Και φυσικά, «Μουσικά Διαλλείμματα Ψυχής» θα αποτελέσουν  κομμάτια ερμηνευμένα ζωντανά από την Αθηνά Ρούτση και τη Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν  στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης:

Τον Ιανό ( www.ianos.gr),  την Εφημερίδα Ελεύθερο Τύπο, και Ελεύθερος Τύπος Κυριακής  (www.e-typos.com ), το readyo.gr τον ιντερνετικό σταθμό www.readyo.gr
,τα διαδικτυακά www.jenny.gr ,  το www.flowmagazine.gr , το www.culturenow.gr, το www.radiomusickrock.com . Και φυσικά ευχαριστούμε  τις εκδόσεις Όστρια www.ostriavivlio.com  και όσους συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση. Για τη βοήθεια προβολής ευχαριστούμε την ΥπέρΝόησις www.ypernoisis.gr , την Ολιστική Θεραπευτική, το Purebliss Multispace B, και το www.theratree.gr . Και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους ανθρώπους της τέχνης που υποστηρίζουν σημαντικά την εκδήλωση αυτή και είναι:  οι ηθοποιοί Χρήστος Σιμαρδάνης *(Chris Simardanis), Γεράσιμος Γεννατάς *(Gerasimos Gennatas), Βασίλης Μαργέτης * (Vassilis Margetis) , Μαίρη Μάρκου *(Mary Markou)
Και οι μουσικοί Αθηνά Ρούτση *(Athina Routsi), Ρένα Ρασούλη *(Rena Rasouli) και Άλκηστις Ραυτοπούλου *(Alkistis Raftopoulou).
* Οι διυθύνσεις στο fb

Την εκδήλωση παρουσιάζει η ηθοποιός Μαίρη Μάρκου.Η αναβίωση των Ελευσίνιων Μυστηρίων είναι από μόνο του μία δυνατή και μοναδική εμπειρία. Ένα ταξίδι…
Το τελετουργικό των Ελευσίνιων μυστηρίων ήταν πολύπλοκο και η κατανόησή του απαιτούσε απελευθέρωση του νου ως προς το νοητικό κατεστημένο αλλά και μελέτη εις βάθος της Ελληνικής Μυθολογίας.
Οι συγκρίσεις και οι παραλληλισμοί των έξω και των έσω θα πρέπει να θεωρούνταν ως αυτονόητα.
Με άλλα λόγια το τελετουργικό υπαγόρευε την απελευθέρωση του νου από οποιαδήποτε γήινη καταγραφή, εάν θέλουμε να το πούμε με δικά μας λόγια από την μία πλευρά και από την άλλη προέτρεπε στην έρευνα.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης

1) Βίντεο: Εισαγωγή Ελευσίνια Μυστήρια
2) ο Καθηγητής Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος ( σύμβουλος ΜΜΕ και καθηγητής στο Derby University ,στη Σχολή του ΑΝΤΕΝΝΑ , στο Εθνιό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης). προλογίζει τη συγγραφέα Φωτεινή Κακογιάννου
3) Παρουσίαση βιβλίου από Φωτεινή Κακογιάννου:
1η θεματική: Τελετουργικό – Ιστορικά Στοιχεία
4) Μουσικό διάλλειμα: Τραγούδι: Αθηνά Ρούτση/ Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.
5) Απαγγελία Ύμνων από Χρήστο Σιμαρδάνη
6) Συνέχιση παρουσίασης βιβλίου από συγγραφέα:Β’ Θεματική ….
7) Ζωντανό Μουσικό διάλλειμα με Αθηνά Ρούτση / Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.

8) Απαγγελία Ύμνων από Γεράσιμο Γεννατά
9) Ζωντανό Μουσικό διάλλειμα με Αθηνά Ρούτση /Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.
10) Απαγγελία Ύμνων από Βασίλη Μαργέτη
11) Επίλογος από Συγγραφέα βιβλίου Φωτεινή Κακογιάννου
12) Ζωντανό Μουσικό διάλλειμα με Αθηνά Ρούτση/ Ρένα Ρασούλη.Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.

13) Βίντεο Δρώμενο κλείσιμο για Ελευσίνια Μυστήρια
Ιανός  
Σταδίου 24
                                                                                                Σύνταγμα, Αθήνα
     τηλ.: 210 32 17 917
Email: as_info@ianos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου