ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Τα «Ελευσίνια Μυστήρια» στο Αb Fab Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 20:30

«Γιατί ανάμεσα στους εξαίρετους και πράγματι θεϊκούς θεσμούς που η Αθήνα σας έχει γεννήσει και φέρει στην ανθρωπότητα, καμία, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καλύτερη από αυτά τα Μυστήρια. Γιατί μέσω αυτών αποβάλαμε το βάρβαρο και άγριο τρόπο ζωής και μορφωθήκαμε και εκπολιτιστήκαμε. Και "μύησις" καθώς αποκαλείται, πράγματι μάθαμε τις απαρχές της ζωής και αποκτήσαμε τη δύναμη όχι μόνο να ζούμε ευτυχισμένοι, αλλά και να πεθαίνουμε με μια καλύτερη ελπίδα.»   
— Κικέρων, Περί νόμων, Βιβλίο Β',36Πολλά έχουνε γραφτεί για τα «Ελευσίνια Μυστήρια» και τα Μυστήριά τους.. . Όμως  είναι η πρώτη φορά που ετοιμάζεται ένα ολοκληρωμένο έργο γύρω από αυτά. 
Με μεγάλη μας τιμή παρουσιάζεται το συγγραφικό έργο της Φωτεινής Κακογιάννου 
σε δύο τόμους: "Ελευσίνια Μυστήρια - Η πορεία προς την μύηση" (Εκδόσεις ΄Οστρια) στο Ab Fab, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο resto - πολυχώρο στις 20:30. 
Παράλληλα με την παρουσίαση του σημαντικού αυτού βιβλίου θα τρέξουν και άλλα δρώμενα. Σε οθόνη θα παρουσιάζονται βίντεο με σκοπό την πνευματική μας μετάβαση σε αυτή την εποχή. Απαγγελίες Υμνων και αποσπάσματα από το βιβλίο θα ακούσουμε στα πλαίσια της εκδήλωσης από τον ηθοποιό  Βασίλη Μαργέτη, 
Και φυσικά, «Μουσικά Διαλλείμματα Ψυχής» θα αποτελέσουν  κομμάτια ερμηνευμένα ζωντανά από την Αθηνά Ρούτση και τη Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου. 
Την εκδήλωση παρουσιάζει ο ηθοποιός Βασίλης Μαργέτης . Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν  στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης: 
Το Αb Fab, (www.facebook.com/pages/AbFab/138881379651362 ),  την Εφημερίδα Free Press Athens Voice (www.athensvoice.gr) και Lifo (www.lifo.gr) ,  την διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης  Δροσοσταλίδα (www.drosostalida.com),  και το readyo.gr τον ιντερνετικό σταθμό www.readyo.gr 
Επίσης τα διαδικτυακά  www.culturenow.gr, το www.debop.gr ,  το www.radiomusickrock.com . Και φυσικά ευχαριστούμε  τις εκδόσεις Όστρια www.ostriavivlio.com  και όσους συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση. Για τη βοήθεια προβολής ευχαριστούμε την ΥπέρΝόησις www.ypernoisis.gr , την Ολιστική Θεραπευτική, το Purebliss Multispace B, και το www.theratree.gr . Και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους ανθρώπους της τέχνης που υποστηρίζουν σημαντικά την εκδήλωση αυτή και είναι:  ο ηθοποιός  Βασίλης Μαργέτης * (Vassilis Margetis) 
και οι μουσικοί Αθηνά Ρούτση *(Athina Routsi), Ρένα Ρασούλη *(Rena Rasouli) και Άλκηστις Ραυτοπούλου *(Alkistis Raftopoulou). 


* Οι διυθύνσεις στο fbΗ αναβίωση των Ελευσίνιων Μυστηρίων είναι από μόνο του μία δυνατή και μοναδική εμπειρία. Ένα ταξίδι…
Το τελετουργικό των Ελευσίνιων μυστηρίων ήταν πολύπλοκο και η κατανόησή του απαιτούσε απελευθέρωση του νου ως προς το νοητικό κατεστημένο αλλά και μελέτη εις βάθος της Ελληνικής Μυθολογίας.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης 


0) Μουσικό ξεκίνημα: Τραγούδι: Αθηνά Ρούτση/ Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.
1)Βίντεο: Εισαγωγή Ελευσίνια Μυστήρια 
2). Βασίλης Μαργέτης Προλογίζει Συγγραφέα Φωτεινή Κακόγιαννου  
3) Παρουσίαση βιβλίου από Φωτεινή Κακογιάννου:
    Εισαγωγή και Τα στάδια Μύησης 
4) Μουσικό διάλλειμα: Τραγούδι: Αθηνά Ρούτση/ Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.
5) Απόσπασμα από Βιβλίο από Βασίλη Μαργέτη 
6) Συνέχιση παρουσίασης βιβλίου από συγγραφέα:Συμπαντική Θεραπεία – Επίλογος
7) Ζωντανό Μουσικό διάλλειμα με Αθηνά Ρούτση / Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.

8) Απαγγελία Ύμνων από Βασίλη Μαργέτη  
9) Ζωντανό Μουσικό διάλλειμα με Αθηνά Ρούτση /Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.

13) Βίντεο Δρώμενο κλείσιμο για Ελευσίνια Μυστήρια 
Αb Fab    
Ελευθερίου Βενιζέλου79 
Ν. Σμύρνη  
                                                                                   τηλ.: 210 9325505 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου