ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Με δάκρυα στα μάτια γύρισαν οι Eagles of Death Metal στο θέατρο Bataclan (photos)

To συγκρότημα Eagles of Death Metal, που βρισκόταν στη σκηνή όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν κι έσπειραν τον θάνατο την 13η Νοεμβρίου, επισκέφθηκαν σήμερα, σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, αυτό το πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι.
Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν όπου το συγκρότημα από την Καλιφόρνια έδινε συναυλία και σκότωσαν τουλάχιστον 90 ανθρώπους που την παρακολουθούσαν.
Τα μέλη του συγκροτήματος άφησαν λουλούδια, ξέσπασαν σε λυγμούς κι αγκαλιάστηκαν στο σημείο όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο μνημείο για τα θύματα της τρομοκρατίας, μπροστά στον συναυλιακό χώρο. Μπροστά τους βρίσκονταν αμέτρητα μηνύματα που άφησαν πολλοί πολίτες τιμώντας τους νεκρούς των τρομοκρατικών χτυπημάτων.
Επικρατούσε σιγή ενώ κάθε μέλος του συγκροτήματος απέτινε φόρο τιμής και έσκυβε για να διαβάσει κάποιο από τα μηνύματα, να δει από πιο κοντά τα κεριά ή τα μπουκέτα των λουλουδιών. Οι μουσικοί παρέμειναν για πολλή ώρα στο σημείο, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση, ενώ έκλαιγαν και κοιτούσαν τις φωτογραφίες των θυμάτων.
Ένας εξ αυτών άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη και των 90 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας από τις σφαίρες της ομάδας των τζιχαντιστών.
Πολίτες που βρέθηκαν επίσης στην Λεωφόρο Βολτέρου τους χειροκρότησαν θερμά αψηφώντας τη βροχή.
Μια Παριζιάνα, η Κορίν, επισήμανε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η οδύνη έχει κατακλύσει τις ψυχές όλων για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.
«Νιώθουμε πραγματικά πολύ λυπημένοι. Τόσες απώλειες, τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι που σκοτώθηκαν, που απλά ήθελαν να διασκεδάσουν» προσέθεσε η ίδια.
Ο Μπεντζουά Μανσουρί, που ζει σε κοντινή απόσταση από το πολιτιστικό κέντρο, είπε ότι ακόμα δε μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.
«Είναι συγκλονιστικό. Σκέφτομαι όλους εκείνους που χάθηκαν εδώ και είμαι απίστευτα σοκαρισμένος» τόνισε.
«Γνώριζα δύο ανθρώπους που σκοτώθηκαν… Ένα νεαρό κορίτσι και τον διευθυντή ενός μπαρ. Όλοι αυτοί οι νέοι που σκοτώθηκαν εδώ… Είναι τρομερό, δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό, αυτή η απάνθρωπη επίθεση».
Για την πλειονότητα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, η παρουσία του συγκροτήματος λιγότερο από ένα μήνα μετά την τραγωδία ήταν ένα σύμβολο δύναμης και μια ένδειξη θάρρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου