ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

DARK TRANQUILITY: Track listing του νέου δίσκου

Ο διάδοχος του προ τριετίας δίσκου των Dark Tranquility, “Construct”, έχει ολοκληρωθεί και πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Το “Atoma”, όπως τιτλοφορείται η νέα δουλειά των Σουηδών, θα βρεθεί στα χέρια μας στις 4 Νοεμβρίου μέσω της Century Media.

Οι ηχογραφήσεις του δίσκου πραγματοποιήθηκαν στο studio Rogue Music που ανήκει στον πληκτρά Martin Brändström και βρίσκεται στο Gothenburg της Σουηδίας. Τη μίξη ανέλαβε ο David Castillo (Candlemass, Opeth, Katatonia) και το εξώφυλλο σχεδίασε ο κιθαρίστας της μπάντας, Niklas Sundin.

Track listing:

01. Encircled
02. Atoma
03. Forward Momentum
04. Neutrality
05. Force Of Hand
06. Faithless By Default
07. The Pitiless
08. Our Proof Of Life
09. Clearing Skies
10. When The World Screams
11. Merciless Fate
12. Caves And Embers

Ο frontman Mikael Stanne, δηλώνει: «Ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε τον Ιανουάριο, όμως συνειδητοποιήσαμε ότι τα τραγούδια θέλουν κι άλλη δουλειά. Έτσι το πρόγραμμά μας πήγαινε διαρκώς προς τα πίσω και κάποια στιγμή έπρεπε να θέσουμε μια προθεσμία για να ολοκληρωθεί ο δίσκος. Έτσι, τελικά, τον έχουμε στα χέρια μας. Για ένα διάστημα όμως, δεν το πίστευα καν πως θα τον ηχογραφήσουμε.

«Επειδή είναι ο 11ος δίσκος μας, δεν θέλαμε να επαναλαμβανόμαστε. Έπρεπε η μουσική να είναι φρέσκια και διαφορετική. Ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε έμπνευση, όμως ξεκινήσαμε τη δουλειά, και τελικά κάποια στιγμή είπαμε πως όντως έχουμε κάτι καλό. Αρχίσαμε να νιώθουμε καλύτερα, και τώρα είμαστε μια χαρά. Κάποια απ’ τα τραγούδια είναι εκπληκτικά.»

Για την επίδραση που είχε στη σύνθεση η αποχώρηση του μπασίστα Martin Henriksson, αναφέρει: «Ο Martin έφυγε τον Ιανουάριο από το συγκρότημα και ήταν ένα πολύ μεγάλο χτύπημα. Έγραφε τόνους υλικού για τη μπάντα, αλλά τα τελευταίο χρόνια είχε συγκεντρωθεί σε άλλα πράγματα. Ήταν περισσότερο ο manager μας, κανόνιζε όλες τις εμφανίσεις σε φεστιβάλ και όλα μας τα ταξίδια. Απλώς έπαψε πια να του αρέσει η περιοδεία, η σύνθεση και η ηχογράφηση, οπότε πλέον είναι full time manager.»Μέχρι την κυκλοφορία του “Atoma”, ας θυμηθούμε κάτι από το “Construct”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου